Blogger Backgrounds

.:pengunjung GADIS:.

About Me

My photo
dunia q bicara q....andai ada yang tersinggung sila bawa diri sendiri...tiada paksaan yntuk membaca malah untuk membuka blog picisan ini...bagi yang memahami alhamdulillah kata2 nasihat dari kalian xpenah ditolak..apa yang buruk datang dari diri q sendiri,mana yang bagus itu datangnya dari nya...

Pages

.:TABUNG OPERATION GADIS:.

.:kawan2 GADIS:.

Friday, 1 July 2011

.:antu kak limah tepon:.

cOretan gadis kepastian


Assalamualaikum semua

Hari nie perjalanan aq bermula...alhamdulillah selamat juga aq bertolak dari kedah..masa taip nie dalam bus ag otw g Kelantan...banyak halangan yang terjadi ditambah plak krisis tempat latihan industry aq..
Semua nie berpunca bila abah mama masuk campur..actually memang memula lagi aq dah serahkan tugas untuk cari tempat aq wat praktikal p bila situasi dah kelam kabut then aq pown dah slesaikan ada juga yang kurang berpuas hati...hokey~~~~ terima jew la..
Tadi an aq termimpi TEMULAK....aiyok!! nie la bahananya bila tengok cerita yang dia belakon banyak kali sangat..dekat umah brapa kali adik aq layan cerita 2..siap bleh hafal ag dialog dia...”ai kam pom telen” ahakzz hokey la sangat baru 5 tahun...hurmm tertiba jew aq jadi rindu kat adik2 aq..
P yang xbleh tahannya time demam kak limah ari 2..sampai skunk dia ingat ag dorh..sampaikan ringtones meseg aq letak lagu wings masa awie baru balik kampong 2 kan dia bleh cakap “angah!!kak imah tepon tepon.....usshhhh tatotnya.....”sambil buat buat gigit jari..
Memang ada bakat berlakon kot adik q 2...xlagi kalau dia nak kenakan kita..abang dia yang darjah 5 pown tiap tiap hari kena buli..aiyokk aq nie lagi la..law pergi shopping complex slalu jew dia panggil aq suh duduk sama tinggi ngan dia kononnya nak saying aq tapi skalinya.....daSsssss kena penampaq 1...sadisss wei situasi nie..penah skali 2 aq ase terhoyong hayang jew....nasib la sempat sedar aq masih dia dunia...lau x memang dah lama aq cium lantai 2 kononnya nak test pewangi apa dorang guna..kihkih...
Kalau bab makanan lak cerewek dorh....p part nie la yang best nak buli dia...ahakzz dia cukup pantang kalau benda 2 macam bontot ayam.,..haha penat skali 2 mama aq masak jamuan nasi ayam golek...masa ngah potong ayam 2 dia minta la cikit..lapaq kot baru balik sekolah..skalinya aq bagi la bontot ayam..dia yang ngah lapaq nie bantai jew la..dia minta ag siap Tanya ag “a a angah pasai pa sedap ssangat niee ayaaam nie??” aq pown bagi taw jew la “sedap sebab 2 pungkoq ayam” dan dan terus diam lari keluar umah p muntah...hahaha padan muka...masa makan xmau tengok dulu...dah dah kena..
Budak budak skunk akal dah jenuh bukan macam zaman aq kecik2 dulu..pehh adik aq nie kategori up2date juga r...skunk dah xlayan dah nak men kereta kecik2 yang bagai 2...nak men PSP...xcukup ngan 2 petang2 angkut geng ronda kawasan dorh..p bukan gangster r..hehe abod nie kiranya masih terkawal ag la..kalau nak main petang petang kat luar kena tunggu lepas azan asar...2 syarat pertama..syarat kedua plak kena ada member dia datang tekan bell dulu..kalau xda sapa tekan 2 kadang2 dia sendiri lak yang tekan..cerdik2..nak main punya pasal...sebelom keluar 2 kena mandi dulu...kiranya kena cukup kuota yang telah ditetapkan oleh along aq baru la adik2 aq bleh lepas keluar main kat luar..kalau x gigit kuku sambil tengok cerita span kuning jew la...hehehe
Kalau nak tulis sal gelagat dia 1 entry memang xabis2 la cerita aq nie...next entry la plak kot...hehe xtahan dok gelak jew nie bila teringat gelagat dorang....=)

1 celoteh anda:

EZAN IDMA said...

aih smpai termimpi2 temulak

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pencarian kowg