Blogger Backgrounds

.:pengunjung GADIS:.

About Me

My photo
dunia q bicara q....andai ada yang tersinggung sila bawa diri sendiri...tiada paksaan yntuk membaca malah untuk membuka blog picisan ini...bagi yang memahami alhamdulillah kata2 nasihat dari kalian xpenah ditolak..apa yang buruk datang dari diri q sendiri,mana yang bagus itu datangnya dari nya...

Pages

.:TABUNG OPERATION GADIS:.

.:kawan2 GADIS:.

Friday, 30 September 2011

.: hidup bahagia tanpa haters :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera



(entry niebersifat kekejian aq..readers aq xpayah baca la..sebabnya haters aq jew yang nak baca..sebab dia suka panaskan bontot dia sendiri)


hari nie alhamdulillah aq kesempatan lagi menghembus nafas pada pagi yang sangat sangat cerah nie....kenapa tertiba guna ayat bagus nie..HIDUP BAHAGIA TANPA HATERS senang2 jew aq boleh lalui...sebabnya kata2 dia langsung xmenyakitkan hati aq...depan aq owh no i will keep this secret never will boom 2 other...tapi!!!dia juga la yang susah payah terkedek2 nak g canang cerita...agaknya dia xsedar kot yang hidup nie umpama roda..u let down one people infornt u n laught as a joke in ur life....happy happy bla bla tapi jangan ingat apa yang kita lakukan n ketawakan 2 tertiba la kan datang kembali menghantui hidup ko...haaa baru ko nak sedar langit nie tinggi kew rendah...


contohnya  tup tup esok lusa ko dapat taw pasal laki ko plak..then mana taw aq kew yang buka cerita itu ini..canang cerita macam ko buat sebelom nie..haiss aq ase xcukup tanah n xcukup kain kot nak tutup muka....esshhh xbaik lak aq dok cakap nie...tapi bukan aq sorang jew nyumpah ko macam 2..ramai lagi kot....rupanya bukan aq sorang jew yang ko dok buat perangai keji 2..


2 3 orang yang lain pown ada cerita kat aq...pehh memang dahsyat ah ko..sebab boleh berdepan dengan manusia yang berpura pura baik depan ko hanya sebab takot ko tekanan jiwa....2 pasal aq rasa simpati skunk..alhamdulillah la ada hamba hamba allah yang cerita kat aq pasal ko..jadi xda la aq nak sakit hati sangat bila tengok ko cakap cara macam 2 kat aq..


hehe tapi part paling best an time tertiba dia datang then kepoh 1 rumah pasal apa yang dah jadi kat aq sebelom 2..pehh aq yang alamai situasi 2 cool jew..p dia yang up up kan cerita..walasss la ko memang kelas la wei....teetttt 


hokey2 sesi mengeji dah pown selesai...sebab 2 tulisan pown dah berubah...hehe boleh...agaknya bising ag x radio buruk 2 eh..sebabnya dia penah warning yang jangan dok post kat blog nie law xpuas hati...tapi asenya ko break down promise dulu kot....ingat x?ingat x?kew dah lupa...so lantak la kan..


biar pendek dimata orang 
jangan pendek akal di minda orang
biar dihina manusia macam ko
jangan aq dihina orang cerdik pandai yang xmacam ko
















nota penampar hari nie : diam diam ubi berisi..diam diam aq jangan dicucuk..sekali aq senyap 2 3 kali bising 1 dunia apa salahnya dari bising 2 3 umah..ye dak??best kew x best??





Thursday, 29 September 2011

.: gossip gurl :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera

GG memang dah lumrah sangat ngan perempuan...kalau lelaki pown ada juga yang kaki gossip...xterlepas pown...kekadang aq sendiri pown terkejut bila member satu kerja ngan aq tertiba datang lepak ramai2 kat meja aq semata mata nak gossip..haha memang aq pown tumpang tadah telinga dengar apa yang patut jew ah..

tapi nak di jadikan cerita tadi situasi dalam bilik aq bila buka cerita pasal sorang artis nie yang baru kahwin meletop letop kot..memula buka cerita pasal baju..then the sponser sampai la cerita yang so on..dah 2 lak masok cerita orang lain...masok cerita orang lain..pehh memang gossip gila abis...

pas 1 link satu link kitaorang skodeng....pasal orang 2..orang nie...haisss tapi dalam gossip2 xda okk penggunaan kata2 keji...masih dibawah kewarasan lagi..huhu

then senyap kejap...pas 2 sambung balik gossip..gurl gurl..hehe aq pown gurl ok..

ha dok layan blog nie tadi aq singgah blog kak diana...memang blog dia aq terjah tiap2 hari tambah ag time otak perlukan bahan untuk merangsang...try ah g..boleh layan wei..

.: driff 360 darjah :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera.....

pagi2 lagi aq dah moody plus sengugut dah 2 hari tapi hareemmmmm period x keluar2 ag..pukul 5 lebih ag aq dah terjaga...tengok nset pown rasa macam nak hempok jew..pas2 tertidow balik...dah jaga 2 walaaassss i'm feel so fresh...xtaw napew...terus g mandi siap2 salam semua orang..pandang rupa dorang sorang2..i'm gonna miss them..pelok ketat...then terus blah..

blah blah pown aq xterus balik..aq pergi jelawat, ada pasar pagi...shopping salah 1 terapi untuk hilangkan stress..walaupown kat pasar biasa jew tapi stress boleh hilang taw..pusing punya pusing boleh lak aq dok tengah jalan sorang..xtaw la masa 2 aq sedar kew x..kereta dah panjang berjela dah Q...tapi dorang pown sikit x hon kat aq suh dok tepi..nasib la ada makcik jual pisang pegang tangan aq jalan ke tepi..otak aq seriusly jauh jew melayang...

wajah makcik yang tolong aq..

muka budak yng tengah benggong2 blur di tiupsemangat


dah 2 aq xtaw nak cakap macam mana kat makcik 2..dia pegang umbun2 aq pas 2 mulut dia baca ayat sikit.dia cakap untuk bagi semangat..aq pandang jew mata dia...macam kena pukau...hurmm hati memang ngah runsing..semua perasaan ada..tapi aq xberdaya nak luahkan..bila diri nie terus2 dipersalahkan buatkan aq sendiri hilang arah......buat apa serba xkena lgi...

sampaikan on the way balik rumah kereta aq terbabas sampaikan berputar 360 darjah!!!2 yang kata driff 2...saat 2 aq xda pikir apa2 pown...terus free gear main cekam dengan break..alhamdulillah kereta behenti betol2 tepi jalan..pakcik2 kat warung sebelah 2 pown semua dah cuak tengok..aq keluar dari kereta terus check tayar.....again tayar yang sama..

memang semua nie macam dah dirancang..semalam aq percayakan someone untuk hand up kereta 2..tayar xelok...n aq percayakan dia..tapi rupanya xda papew pown yang dia tukar...just like be4 be4 nie juga la...cerita kat aq yang dia tukar itu ini tapi xda pown...aq memang xpandai pasal kereta...pasal kehidupan sebab 2 agaknya semua orang naik kepala aq bila aq diamkan diri...


‎"Ketika hati seorang Muslimah terluka...Dia akan menghapus air matanya dengan 

imannya.Ketika hati seorang Muslimah terluka...,Dia akan menguatkan hatinya dengan 

ilmunya.Ketika hati seorang Muslimah terluka...Hari-harinya akan ia penuhi dengan semangat 

perubahan lebih baik pada dirinya. .Ketika hati s'orang Muslimah terluka...,Dlm redha dia 

memohon keampunan dari ROBBnya. "


nasib la ramai yang datang membantu tadi...puas aq minta mahu bayar tapi sorang pown xnak..aq minta mahu bayarkan duit minum pown dorang xnak..nak stay situ aq xboleh...makin banyak soalan yang diaju...nak cakap dengan orang pown aq rasa serabut...

bila dah selesai semuanya aq harap xda lagi yang ganggu hidup aq..aq xmencari cinta tapi cinta 2 hadir dengan sendiri..aq hanya mencari kepastian dalam hidup q sambil mengumpul cinta yang tersemat dalam hati...





haters i still love u sebabnya aq yakin yang selagi hati ko xredha dan bersyukur dengan apa yang ko ada tapi sentiasa berhasad dengki pada orang yang miliki apa yang ko xda...ko xkan boleh hidup tanpa sedekahkan pahala free ko pada aq...sebab 2 aq sayang ko..sepatah kata2 ko bawa untuk jatuhkan aq,selama 2 juga la ko menaikkan saham aq...jadi thanks alot..tanpa korang yang membenci aq aq xkan tahu kelebihan yang ada dalam hidup aq...

Wednesday, 28 September 2011

.: jangan nak tambahkan serabut aq boleh :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera

tajuk aq 2 kalau boleh memang nak tulis panjang berjela lagi...hari nie aq agak serabut..hari khomis....!!hari last kerja dalam seminggu...time nie la pensyarah2 sibuk nak merajinkan diri nak buat itu nak buat ini..but yang nak menrealisasikan kerja 2 bukan dorang....kerja bertimbun2...yang bukan kerja aq juga kena buat juga...2 xlagi dengan pegawai yang hari khomis nie la yang mengular....hari nie juga la nak amik MC or half day..kerja 2 bok!!kena batang hidung budak praktikal..

kat situ jew aq dah serabut...but now aq ag ag bertambah serabut n ase nak g hempas jew kereta nie kat tuan dia...apa x nya...aq faham dia nak guna..semalam lagi aq cakap kalau susah sangat bagi jew aq kereta 2 aq bawak balik...p nak juga tukar..dah 2 skunk paksa aq g hantar balik..mana aq ada masa...gap time aq rehat pown aq kena korbankan sebab nak g amik barang..after lunch time aq nak jumpa client..apa ingat aq nie dok goyang kaki jew kew...semalam lagi juga aq dah cakap yang aq sibuk....

yang tambah tambah panas bila dia cakap aq nak g bersiar siar...siap buat ayat cilaka...hamboiiii time aq dok serabut2 sakit gigi nie jangan cari pasal abang oi...kang dengan gigi aq yang berdenyut nie juga la aq g gigit ko...jangan kangg.......aq xmarah kalau aq x xplain dulu..nie masalahnya sebijik bijik ayat kot aq guna tadi nak bagitaw dia....hoi hoi...perot memang kenyang ag sebab tadi dalam sibuk sempat ag p makan untuk kali ke 2...alhamdulillah...nasib la depan rezeki muka aq cool ag..nie dah ngadap lappy xda dah nak boleh cool..kerja kerja kerja kerja.......

pastu kejap2 pensyarah masok buat2 nak amik barang padahal nyibuk nak cari pasal ngan aq....hurmmmm xpo...aq last bulan 12 nie jew as staf then aq masok as student back....xpo den sabo lagi.....sabo jahhh.........lau xsabo memang dah pown aq terbangkan kereta 2 masok gaung....amik la ko dalam 2....








sebab orang cakap SABO 2 SEPARUH DARI IMAM....hilang saboo hilang la separuh imam aq...esshhhh xmooo ngeriiiiiiiii........

.: spontan khomis :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera....hari nie dah khamisss!!!!!yabedubeduuuu ah weii..esok cuti...ari nie kerja sampai pukul 3.30 jew..walassss tapi bila pikir lak pasal meeting ngan costumer pas 2 nak uruskan barang yang baru masok buat aq ase xcukup waktu plak hari khamis nie...haiss ada baik ada xbaik juga la kan..pagi tadi aq ada buat kenduri..masak rendang ayam 4 ekor ngan karipap jew..tumpang kenduri kat tempat kerja...menu utama mesti la lagi2 oshem an....laksa,nasi impit,bihun goreng,kuih muih,manisan n also TAPAI ubi...

but dalam ngah kesibukkan nie sempat juga aq layan vdeo nie pepagi..bleh hilang tekanan aq pasal kerja taw..meh kita sama2 cerminkan diri kita....

letcheckitout..


i kedekut u jgn marah ea....=)

Tuesday, 27 September 2011

.: screw dan screw driver a.k.a gurl n boy ? :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera

cinta lagi..haha maunya bapak gg meh serang blog aq cakap JIWANG lagi padahal ganaih gila2 nak mampoih....alahai kan kat banner aq dah tulis |cinta|kehidupan|kepastian|....haaa...tengok cinta 2 yang first aq buh dari kehidupan sebab aq pentingkan cinta dalam kehidupan aq untuk mencari kepastian...opsss kantoi sudah moto aq....gasak la kan..

dah panjang lebar mukadimah aq nie meh aq nak cerita pasal skru nie..korang kenal x skru??jap aq google untuk kemudahan nak bagi korang kenal en skru driver n puan skru nie..




2 la rupa dorang....skru nie rupa dia ada alur2..ada kepala kat atas gitu...tajam kat bawah..skru driver lak ada kepala jew kat bawah...ha dah tengok sendiri an...

ok la EN SKRU DRIVER(sd) n PUAN SKRU(s) masing2 ada fungsi masing2...macam la juga lelaki dan perempuan..masing2 ada fungsi masing2....berbeza sifat dan rupa..tapi yang samanya adalah saling memerlukan untuk teruskan atau untuk menjalankan fungsi masing2....

puan skru xboleh nak benamkan diri sendiri kalau xda bantuan dari encik skru driver...encik SD plak t xda kerja nak buat melainkan tolong puan S...

tapi......................................













dalam saling memerlukan 2 ada juga halangan dia kalau xsaling mengerti n serasi...betol ataw x??

kalau en SD xpandai nak masukkan puan S xguna juga..yela sepatutnya pusing arah ikot jam kalau nak ketatkan puan S tapi en SD pusing arah lawan jam...haiss sampai bila pown xsiap2 kerja tuan kepada en SD n puan S..betol an an....sebab 2 perlu saling mengerti...en SD perlu pahami keadaan fizikal puan S dahulu..alur puan S ke arah mana....jadi pusingan en SD harus ke arah mana..

kalau betol cara pusingan dia maka senang la nak msokkan puan S..macam 2 juga la bercinta...kalau pandai si lelaki mencari kunci untuk membuka pintu hati si gadis maka senang la untuk memasukki kamar hati si gadis..tapi kalau mai redah jew pusing ikot suka ofcoz la stuck kan...skru pown kalau silap cara dia masok sekerat jew then stuck silap2 ari bulan patah terus skru 2....


xkan la kita nak hubungan kita macam 2 kan...dah elok2 boleh masok dalam kamar hati sesorang tertiba jew kita paksa paksa n akhirnya berakhir di separuh jalan...seeloknya kita fahami selok belok tentang dirinya...macam yang dibuat en SD..dia cuba memahami puan S..alur pada badan puan S harus di pusing arah mana untuk buka..kepala en SD harus la sesuai dengan kepala puan S..xkan nak hentam keromot jew..cian kat puan S taw kena paksa...

jadi dalam hubungan yang terbit perasaan cinta nie mesti la saling memahami..saling mengerti kehendak pasangan masing2...kekadang pasangan kita mengharap kita tahu apa yang diri dia inginkan kita lakukan pada dia tanpa beritahu pada kita...

n kebanyakkan pasangan alpa dengan keperluan memahami n mengerti nie..xperlu kata2 untuk meluahkan semua nie..gunakan hati untuk mengerti n memahami seterusnya melaksanakan...

sapa yang xsuka bila pasangan dia tertiba buat kejutan dengan buat benda yang xdiberitahu terlebih dahulu....hehe sebagai contoh la...one day gugirl nie rindu sangat nak jumpa boboy...tapi dia xbagitaw yang dia nak jumpa boboy..senyap jew....mesej ngan boboy pown biasa2 jew...tapi dalam hati bila la boboy nak ajak dia jumpa nie..sebab selalunya gugirl jew yang dok ajak boboy keluar...skalinya pada hari yang sama tertiba nampak boboy punya kereta park depan umah tunggu gugurl balik kerja...owhh dalam hati terus tumbuh bunga uolsss taw....melompat2 sampai xcukup tanah la gugurl...

dah2..melalut lak..hehe tapi lau kena batang hidung aq pown memang berbunga2 xcukup taman juga...so kesimpulannya skru n skru driver memang saling memerlukan sama macam gugurl n boboy....tapi dalam saling memerlukan 2 kita perlu saling memahami kehendak pasangan masing2 supaya semuanya berjalan dengan lancar...


the end
........................................................................



peh panjang berjela pown korang sanggup baca eh...ada cinta lew tuuuu dalam hati 2..wakakaka eh2..jangan baca sebab nak cari salah aq sudah..sebab aq dengar ORANG BENCI KITA SEBAB DIA DENGKI KITA ADA APA YANG DIA XDA...haha aq dengar jew..lau betol pown apa salahnya..at least aq boleh sedar rupanya ada orang sedarkan aq dengan apa yang aq ada dalam hidup nie...

TQ HATERS.....

wordless wednesday .: bye2 saya xnak kamu la :.

cOretan gadis kepastian


Sunday, 25 September 2011

.: hilang idea :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera...

nak tanya nie...boleh x kalau aq malas nak update tapi rajin skodeng korang???tapi kalau aq xupdate t blog aq xnaik dalam blog korang an..hurmm korang datang x blog aq kalau aq malas update sebab aq malas nak update n aq pown malas nak ngadap lappy sebab kena siapkan laporan aq...haisss =_="

Saturday, 24 September 2011

.: hello :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera...

ngah otak dok benggong2 malas lagi nak start kerja sebab hari nie hari ahad meh aq nak kasi otak korang up sikit...ringan2 sudah...


Panggilan telefon ~

Telefon pertama


Penelefon (X) : Helloooo…. Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??


Bibik (Y) : Maaf Salah nombor..ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud…






Telefon ke -2


Penelefon (X) : Helloooo……Apakah ini kediaman En Harun Salim Bachik..??


Bibik (Y) : Maaf, salah dail ni, encik..!! ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud. (jawabnya

 kesal)





Telefon ke -3


Penelefon (X) : Helloooo

….
Bibik (Y) : Eeeh..Lagi2 kamu!!.. Awas ya!! Walau saya cuma pembantu, tapi saya bisa laporin 



kamu ke polisi..!! (marah sangat dah ni!)

Penelefon (X) : Apakah ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud..??


Bibik (Y) : Aduuuh.. maaf2 yaaa…, tadi soalnya ada beberapa kali salah sambung. Mau cari 



siapa tuan.??

Penelefon (X) : Harun Salim Bachik..




Bibik (Y) : ??!!@#@$!! (sambil usap2 dada)



Telefon ke -4




Penelefon (X) : Helloooo…..

Bibik (Y) : Kurang ajaaar..!!! Kamu punya nyawanya berapa hah!!!

Penelefon (X) : Saya Syed Mahmud…..

Bibik (Y) : Aduh..!!! Maaf tuan! sorry sekali, tadi ada orang gila telpon! ada perintah apa 


tuan.??

Penelefon (X) : Segera panggil En Harun Salim Bachik..!!

Bibik (Y) : Hah..!…. (pengsan)

Selepas 10 minit kemudian setelah tersedar dari pengsan,

Telefon ke -5

Penelefon (Z) : Hallooooo….. (suara berbeza berbanding panggilan2 terdahulu)

Bibik (Y) : (Oh ini suaranya lain…). Mau cari siapa tuan..??

Penelefon (Z) : Ini kediaman keluarga Tuan Syed Mahmud??

Bibik (Y) : Iya betul….

Penelefon (Z) : Saya Harun Salim Bachik…, tadi ada orang cari saya???

Bibik (Y) : ??@#$%^??… (terkejang!)

Thursday, 22 September 2011

.: please :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera




berikan q ruang untuk diri q setelah sekian lama q berikan mu ruang dalam hidup mu tapi disia sia kan...thanks alot..

.: spontan khamis(betol kew??):.

cOretan gadis kepastian


assalamualaikum n salam sejahtera

letcheckit out



Lirik Lagu Joker Cinta Tak Harus Memiliki Lyrics
tiada guna aku menanti
ketulusan cinta darimu
karna kau tlah menduakan hati
kejujuranmu pun tak berarti
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
apakah dirimu sanggup menyadari
akankah cintamu mampu ’tuk berlari oooh
tak seharusnya aku denganmu
yang tak dapat merubah luka di hatiku
apakah dirimu sanggup menyadari
akankan cintamu mampu ’tuk berlari
reff:
haruskah ku mati terbunuh rasa cintamu
yang tak mungkin ku temui hingga di akhir hidupku
meskipun ku sadari cinta tak harus memiliki
kan ku simpan semua ini jadi cinta abadi
repeat reff [2x]

Wednesday, 21 September 2011

.: terkedu :

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum dan salam sejahtera

sejuk pagi nie sedingin hati q...setiap kata- kata xmampu lagi diucapkan..mencari kekuat untuk melepaskan ikatan yang disimpul sendiri terasa begitu perit....aq mencari..mencari siapa yang akan setia pada q..siapa yang akan jujur pada q dan juga siapa yang akan menyayangi q seaadanya....dalam q mencari rupanya telah q abaikan...telah q pinggirkan..sedangkan siang malam silih berganti wajah q..suara q xpenah dilupakan...


"ya allah ampunkan la hamba mu nie..telah q lupa siapa diri q yang sebenar...aq lupa pada orang yang menyayangi q sepenuh hati mereka...aq lupa pada jasa mereka hanya kerna kehendak diri q..kembalikan aq kepada hati mereka ya allah..dekatkan kembali hati hati kami ya allah sesungguhnya engkau maha pengasih...maha penyayang.."hati kecil q merintih kekesalan..xda apa yang boleh aq lakukan selain memohon keredhaan dari yang esa.


hati q monolog sendiri....perlukah aq menghubungi mereka...perlukan aq kembali...sedangkan beban yang terbuku terlalu berat untuk q luahkan pada sesiapa...biar bergetar di jiwa q..xkan jua q luahkan..biar berlautan air mata q membasahi pipi xkan jua q ceritakan...aq masih berkira kira..sedangkan aq tahu setiap detik mereka menanti q..segunung harapan dicurahkan pada q....

akhirnya jari jemari q memulakan langkah..aq menelefon jua..tapi bukan untuk q meluahkan beban nie..hanya untuk mendengar suara...suara yang setiap hari q dengar walaupown hanya beberapa minit..suara yang sering aq lupakan ketika q leka dengan kebahagian palsu..suara yang akan meredakan gelora hati q nie..aq pasti....

"tut..tut..tut...tut...this is voice........(bla bla bla...aq malas nak tulis sebab aq menyampah dengar suara pompuan nie)"


ahhrrrggg kemana hajat q xkesampaian...hati masih memerlukan ketenangan..aq perlu mendengar suara tua yang dapat memberi ketenangan itu..aq belum lagi berputus asa..mata aq masih menatap nset comel q..kalau dia xdapat dihubungi pasti pasangan nya aq dapat hubungi...alhamdulillah aq bersyukur kerna mereka xmenolak arus globalisasi..kemudahan berhubung dapat diatas(sila abaikan kata2 nie sebab aq dah mula merapu)

"tut..tut..tut..HELLO..."


grrr berdetar jantung q bila mendengar suara itu...tergagap gagap q menyahut..."aa assalamualaikum abah..abah buat apa?sihat?makan dak ag?mandi dak ag?dik nah merap abah dak pagi nie"tersembur segala soalan tanpa q sedari yang aq xmemberi ruang pada dia untuk menjawab..opsss..bertuah punya anak..


tapi dek kerna abah q sorang yang cool dia hanya menjawab "nah cakap ngan mama"terkedu aq untuk kali pertama....

"ya assalamualaikum angah"mama q memulakan bicara...aq yang masih mengelamun lambat2 menjawab "waalaikumusalam mama..ma buat apa?makan dak ag.." tapi xda 1 pown soalan aq dijawabnya sebaliknya diajukan soalan pada q "angah ok kew nie..?"sekali lagi hati q bagaikan dipukul ombak yang ganas..lebih ganas dari tsunami(ada kew??)..

'kenapa mama..kenapa mama tanya soalan macam 2..anak mama xok..macam mana mama tertiba tanya macam 2 tepat bila anak mama tengah dibadai ombak....maaa.....'semua 2 hanya monolog hati q....sudah q katakan yang xdapat q luahkan pada mereka...

aq masih lagi menahan..menahan sebak..terkedu dengan kata hati mereka yang tepat...terkedu dengan kata2 mereka.....mama juga dapat rasa kew gelora nie??mama belajar ilmu apa...cer ajar sikit..xbek taw sorok2 ilmu..

..............................................
aq menolak segala curiga dihati mereka...mendengar riang suara adik2 q serta suara mama q menceritakan aktiviti hari dia buat q lupa pada masalah q...suara mereka bagaikan air sejuk yang membasahi tekak dikala panas terik...nikmatnya xdapat q katakan...

diberi semula nset kepada abah q...tapi..................................................................................................hati q xdapat menahan sendu lagi...andainya aq dihadapan nya ego q lebih kuat darinya..jangan kan setitis air mata xkan q pamerkan pada dia...tapi untuk kali nie apabila beliau berkata..


"angah dah menyesal??abah xkan bantah apa2..abah dah bagi ruang pada angah untuk buat keputusan dalam hidup angah...abah xmarah angah..nie la pengalaman hidup...tapi jangan lupa keluarga angah sentiasa menanti angah..abah sayang semua anak2 abah...balik la kalau angah rasa berat sangat untuk pikul..."


"tsskkk tsskk "air mata q xdapat dibendung..sedang xda pown sepatah kata aq meluahkan beban nie..tapi mereka bagaikan dapat membaca..

balik??belom lagi masanya..aq takot segala beban nie terluah tanpa ada brek yang akan menyekat...ini pilihan yang aq pilih...ini keputusan yang aq pilih...biar susah senang hanya aq yang tanggung......

adik2 q juga berebut untuk bercakap dengan q..adik q si abod sempat lagi bercerita yang dia dah pandai mengeja...dah pandai mewarna..siap pujuk aq untuk teman dia sama2 mewarna...rindunya aq..hurmmmm




wajah ibu q......kata orang bila kita tatap wajah ibu bapa kita dengan penuh perasaan boleh dapat pahala....renung la dalam2 wajah mereka..tatap la selagi boleh ditatap....

.:frust:.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum dan salam sejahtera

semalaman aq menanti kemunculan hari ini dengan penuh debaran....setiap detak jantung q,q berkira....mata masih pejam tapi hati sudah terjaga..berkira-kira untuk bangun....mengumpul kekuatan menempuh ranjau hari yang tidak diketahui dugaannya..dalam hati masih berdoa agar dijauhkan dari masalah..masalah yang akan menjarakkan jarak antara kami....arrggg harus q gagahi juga..lalu dicapai tuala yang tersangkut menanti untuk memberi bakti...

berlari-lari anak keluar dari kamar mandi...uhhh sejuknya dingin pagi...katil selimut dilihat bagaikan memanggil2 untuk didampingi..q toleh melihat tempat beradu kawan sebilik q..masih dalam ulitkan selimut..berdetak dalam hati q..

"untung la jadi student..kelas xda boleh tidow.."

sejuk..bibir mengigil-gigil minta dipanaskan...lalu bingkas q bangun menutup suis kipas..tak tertahan angin sejuk yang menyentuh badan q...tertiba rindu datang menerpa...terus laju tangan q mengambil handphone yang tersedia di sisi..ah..ada mesej..awal nya hari nie..aq buka lalu membaca..dia juga merindui q.."alhamdulillah perasaan rindu q berbalas rupanya"..tak juga aq membalas..tapi dibiarkan dahulu..selepas siap bersedia untuk keluar baru q membalas...

tapi belom sempat aq membalas handphone q berbunyi sekali lagi...."assalamualaikum" sebagai pembuka bicara di pagi hari..berbunga bunga hati q..bla bla bla bla bla(malas nak taip...lau nak dengar cerita sila email aq)




tapi...........................................................













setelah sepanjang hari aq cuba menepis segala rasa curiga..setiap kata disusun agar tiada lagi pergolakan antara kami...janji yang dikatakannya pagi tadi xdapat ditunaikan...uhhhh sekali lagi semangat q direntap...hilang kata2 mahu berbicara....hilang rasa seperti baru sahaja aq dilanggar ditepi jalan....hilang hilang dan hilang.......kembali ke dunia nyata...

aq buka facebook mencari hiburan untuk hati ini...mencari apa yang boleh mengubat hati yang kesunyian ini...



'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
binggung??
'
'
'
'
''
'
'
'
'
pening??
benda apa yang xdapat ditunaikan??nak taw??














nie la yang dinamakan frust bila apa yang kita nak tahu tapi xdapat kita ketahui........
jadi sila la frust ^_^

Tuesday, 20 September 2011

.: tips kurus (bahagian perot) :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera


dah baca entry sebelom nie??ada an aq janji nak share 4 bahagian perot plak kan..so hari nie aq tunaikan janji....

pic aq hujung tahun lepas dengan perot yang memboyot

waktu 2 saiz pinggang aq 38 hokey....2 pown dah sendat2 la juga..tengok paha aq 2..pakai seluar masa nie xdanya aq nak sibuk2 cari tali pinggang...memang muat2 xpayah oter2....

tapi aq atasi masalah perot aq 2 dengan


jeng jeng











  • aq behenti n kurangkan minum air sejuk....aq minum air suam..lau pergi kedai makan pown air suam juga aq minum..dulu masa memula dok keluar makan ngan kawan2 or dia sure dorang cakap "alahai air suam jew..kat rumah pown bleh minum"<--keji x dorang cakap..ye memang air suam kat umah pown boleh minum..so lantak aq la nak minum apa an...haha sorry aq keji balik..peduli jew apa yang dorang nak cakap..yang penting sihat n cantik..^_^
  • every day sebelom tidow or time aq free xda kerja aq akan buat sit ups at least dalam 30 kali...tapi jangan la korang terus push diri korang buat sampai banyak2....just slow2 jew..start dengan sikit2 dulu..

  • hokey untuk yang nie korang boleh letak tangan belakang kepala..tapi kalau rasa susah n xselesa korang boleh letakkan tangan korang kat dada..then cuba bangun slow2...n jaga nafas korang...
  • jangan mandi lepas korang makan..sebab nanti perot buncit...aq xtaw la betol kew x..tapi nie orang tua2 pesan...ye la kot...
  • jangan lupa amik sarapan..penting untuk perot taw...n amik makanan yang boleh tinggikan metabolisma korang...


then hasilnya pada diri aq adalah....





pinggang aq berjaya dikecikkan menjadi 28..aq berjaya kurangkan 10 saiz pinggan aq dengan amalan di atas...sikit jew pown...memang xakan nampak hasilnya terus macam 2....tapi kalau korang setia amalkan semua 2...insyaallah boleh tengok hasilnya....TEKAD 2 penting...

nanti aq kongsikan apa yang aq makan daily .....mana taw korang pown boleh cuba...sharing is caring..^_^

Monday, 19 September 2011

.: BABY IN BAJU RAYA CONTEST :.

cOretan gadis kepastian

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON
"VACATION" 2D1N & SPONSOR BY aNJe a.k.a MaMa_BaLQiS"

penganjur contest nie adalah
'
'
'
'
'

DAH DITAJA OLEH
'
'
'
'



dan pic yang aq taruhkan adalah



hokey nie la

NUR SITI AMINAH BT AZMI
1 tahun 8 bulan

actually bukan anak nie tapi adik bongsu..huhu i belom berkahwin lagi..





.: tips untuk kurus :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera


raya dah abis kew uolsss....open house open house dah abis kew ?? kew ada ag list yang nak kena pergi 2....owhh kalau ada lagi sure la korang 2 3 kali juga pikir nak pergi kew x nak pergi kew x....kenapa jadi macam 2???




sebabnya takot over mamam...haha betol x??macam aq juga..hari nie politeknik kota bharu aq ada buat jamuan hari raya untuk pelajar dan staf..nie pown tengah memikir nak pergi kew x...haha padahal aq dok tunggu nak jadi orang first..haha gila keji an..nak makan jew kerja aq...


tapii.......


jangan la melahap ye kekawan..kang pergi baju longgar2 jew skalinya balik sendat2 sudah....malu wei....


meh aq nak kongsi tips2 nak kecikkan apa yang patut..aq pown xterer sangat tapi aq cerita n bagi tips nie berdasarkan pengalaman aq jew...nak ikot or try sila la skroll kat bawah....bukan atas taw..!

sebelom 2 aq nak juga cerita pengalaman aq dulu...haha lantak an juling2 mata korang dulu baru bleh dapat tips2 kurus taw...

hokey 2 pic aq masa tahun lepas...hujung2 tahun macam 2..masa sem 2..berat aq still dalam 80++kg ag..caya x???ha sila la percaya..masa nie memang aq makan xda la banyak tapi aq suka makan benda2 yang merapu...keropok...meggi...air gas...air manis...kfc...mcd..segala benda yang segera macam yang korang dok makan 2...yela an femes la konon kalau dapat masok kfc n g makan sana..siap amik2 pic pas2 upload dalam fb pew semua...

wakaka aq pown xterkecuali sebab aq pown sama juga...huhu...tapi cuba korang tengok pic nie plak ada korang percaya x??
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.




yup cer tengok......ha 2 adalah pic terbaru aq...nak taq macam mana aq dapat buat sampai macam 2??cara2nya adalah.......................................






TIPS UNTUK KURUS
  1. tinggalkan tabiat minum air bekarbonat...aka air gas uh...pehhh...itu la penyumbang banyak kepada lelemak korang 2....
  2. minum banyak air masak...kalau boleh setiap masa ada jew botol air disisi...korang pown bleh maintan cun2 macam 2 sebab bagus minum air masak banyak..cuaca pown panas sejuk skunk nie...badan korang kejap panas kejap sejuk....so bila minum air masak banyak insyaallah air dalam badan 2 boleh stabilkan diri korang ngan cuaca skunk..
  3. seimbangkan makanan korang..yang nie la penting...xpayah dok makan ubat2 semua 2....korang jaga jew apa yang korang makan..dalam 1 hidangan 2 at least ada juga serat..jangan nasi tinggi mengunung pas 2 lauk bertimbun2 tapi sayur??buah buahan hareemmmm xnampak...2 xseimbang 2...
  4. masa makan 2 seeloknya kunyah sampai makanan 2 hancur..jangan masok jew glup glup bruuuukkkk...ewww jangan lorh....sebab apa aq kunyah lama2??sebab nikmat dia pehh jangan tanya la..kalau orang 2 pandai menilai makanan n pandai hargai 1 makanan 2..dia xkan makan gelojoh taw..bila dah hancur 2 kita x seksa perot kita untuk keluarkan asid yang banyak untuk hancurkan makanan..dah 2 plak nikmat kesedapan makan juga boleh kita rasa juga...double nikmat taw...
  5. pas 2 jangan lupa bersenaman...ha nie pown penting..kalau setakat diet jew xda gunanya...bentuk badan pown xda la nak nampak kurus sangat..kalau macam aq aq lebih suka menari...menari pown boleh kuruskan badan taw...aq pilih belly dance...sambil2 sapa2 yang dah kahwin bleh la menari untuk sang suami skali..mesti dia bertambah2 sayang..yang belom kahwin 2 sabo2 la ye..kita jaga badan dulu ok...
  6. kurangkan makan makan manis...no added sugar..please la..xmati pown korang kalau kurang makan gula...jangan ikot nafsu sangat..baik banyakkan makan buah buahan..gula yang dalam buah buah juga lebih nuetral n bagus untuk badan..sekurang kurangnya korang boleh gantikan glukosa dalam badan korang 2...
  7. jangan bila dah kurus kita lupa diri pas 2 pergi melahap dengan bangganya...itu bukan bangga tapi banggang...
  8. cuba stabilkan berat badan korang dengan ketinggi..helo kalau dah kurus n BMI korang dah sedang elok jangan la nak p kecikkan lagi..just maintain jew....ag pown kalau BMI kita dah stabil..nak turunkan berat badan pown badan kita macam nak xnak jew...lemak pown penting juga dalam badan..
  9. jangan lupa tawakal dengan usaha kita..

ha 2 antara benda yang aq jaga selama nie...ag 1 tanpa tekad kita xboleh buat semua nie taw..aq pown dulu tekad nak kurus sebab aq dengki kawan aq senang jew cari baju seluar...haha

so selamat mencuba..next entry aq cerita macam mana nak kecikkan perot ect....hokey..tunggu taw..lau aq lupa remind aq hokey..^_^





Sunday, 18 September 2011

.: aq pompuan korang boleh la nak herdik aq ye :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua..n salam sejahtera....

pagi2 lagi aq ngan mood bagus datang kerja tertiba semuanya nak serang aq..apa cerita bhai???xpuas hati ngan aq...aq amik cuti mengejut hari khamis ngan ahad atas sebab2 tertentu...bukan aq senjaga nak cuti...ag pown aq memang dah serabut sangat sampaikan aq xda mood nak datang..daripada aq bebal kat tempat kerja baik aq elak jew...

tapi yang aq geram nya sebab aq nie perempuan muka macam stok2 xboleh nak melawan orang atasan aq sesuka hati jew nak buli aq...sebab apa sebab aq perempuan....padahal member2 aq yang lain langsung xda sapa nak g kacau..sebab dorang lelaki...kaum sejenis...

siap nak ugut2 aq nak carrykan aq...what the puff la!! aq sikit xheran.memang aq sendiri pown dah cukup tension hidup kat kelantan nie...sebabkan jantan juga la aq nak kena tanggung semua nie..tanggung tekanan kerja dengan orang2 yang kerek gila kuasa...kena tanggung tekanan perangai2 orang yang suka amik kesempatan pada perempuan..

pantang nampak dahi licin jew mula la nak naik tocang...bila aq mengamok ungkit segala mak nenek pasal aq...blog aq nie la facebook aq noe la...woi aq xsuh pown sapa2 mai buka ngadap blog aq tiap2 hari...aq tulis apa yang ada dalam blog nie untuk sampingan hidup aq..cara aq nak luangkan masa untuk diri aq....bukannya aq nak saja2 maki orang xtentu hala kalau dia xcari pasal dengan aq..

tapi yang aq xfahamnya yang ampa dok skodeng blog aq sebab nak cari pasal dengan aq 2 kenapa??nak condem2 aq sebab aq ada blog 2 kenapa??bukan aq buat blog nie untuk nak cari pasangan la binawei...aq buat blog nie sebagai tempat aq luahkan perasaan aq tempat aq kongsi pengalaman hidup aq...suka duka aq...

tapi sebabkan aq perempuan korang sengaja nak cari kesalahan aq...itu aq buat salah ini aq buat salah..tuduh aq goda sana sini..apa cerita..aq panas la kalau macam nie..

aq buat entry yang letak 18 tahun ke atas 2 sebab aq nak buat ingatan yang kandungan entry 2 ada unsur2 dewasa..bukanya aq nak goda orang la bangai!!!jangan nak tuduh aq semandai2nya kalau diri sendiri buta it buta bahasa....

aq buh pic2 dalam blog nie sebab aq nak kongsi bukan aq nak suh dorang tergoda dengan aq..kalau aq nak goda orang xpayah dah aq nak tunggu dalam blog dah...aq keluar dok tepi jalan dah boleh buat..bodoh gilabeng btol..aq dah cakap jangan pandang aq pada rupa..ko ingat muka aq pompuan senang2 la ko nak membuli aq...nak sakitkan hati aq..nak tuduh aq segala mak nenek..silap orang la der.....

silap2..muka aq ja nampak comel tapi hati aq ganas...so baik xpayah susah2 nak cari pasal dengan aq...sekali aq sakit 20 kali plak ko rasa...aq peduli apa ko laki orang ka bini orang ka anak orang ka....masa ko sakitkan hati aq ada pikir aq nie sapa??

ada??


ada??

haremmm pown xda..sebab 2 lancang ja mulut korang nak boom aq....bodo!!!

.: kereta owh kereta :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum n salam sejahtera semua

dah sampai umah kew bagi yang kerja??huhu aq hari nie off day..sebab xterjaga pagi tadi.huhu terpaksa korbankan cuti aq..sedih..T_T

penat balik semalam pukul 12...2 pown tidow macam2 gaya jew dalam kereta..haiss sakit badan aq..

tadi lak dah set ngan member nak g amik kereta..huhu kereta 2 tersadai kat bengkel...an ada dalam nie --> tragis yang kereta 2 tertiba terbakar n berasap 2 an an...

so tadi aq dah g amik..set ngan member umah nak g amik..aq minta toong dorang sebab aq xda lesen kereta nak sewa kereta...haippp aq bukan bawak secara haram taw...halal jew ag..huk huk

sampai2 jew terus g cari tokei cakap "nak amik kereta tiara uh"dia lak cakap "owhh demo nie adik hok antar hari 2 key..."aq pown "a'ah"

tapi pot pet juga tokei dia 2 dalam dok sambil2 pomen kereta kancil....haha aq layan jew..yang xbleh blah bila dia confius ari 2 cakap abang but when he ask me aq nie orang mana n aq jawab orang kedah so apa reliationship nya ngan orang kelantan yang dikatakan abang uh..so motif??? "TOLONG JANGAN MENIPU SEBAB NANTI ORANG XPANDANG KO DAH"<---ayat nie aq tuju kan pada stalker blog n facebook aq yang suka sangat nak cari kesalahan aq..


member aq yang baru balik kelas...sian kat dia..panas...


kereta yang nun jauh disana tersadai minta di bawak balik umah untuk dibelai..


tapi an panas gilawei la kat bengkel 2...aq dah mundar mandir dah pusing2....haippp =_=" peluh nie jangan cakap r...mencurah2 sampai lendir jew aq ase...

dah siap2 amik kereta nak g makan...dorang pilih ayam penyet..aq on jew...dah amik kereta pew semua terus gerak g ayam penyet....panas!! again n again panas!!

aq laju jew bawak..econ kereta xsejuk sangat tadi..hampeh...yang lawaknya kitaorang just buh rm 3 untuk minyak kereta jew..haha jimat abis..huhu dekat jew kot nak g kedai 2...







lama juga la dok tunggu 2 sampai aq sempat ag posing2 bajet comel..sebelom keluar 2 aq dah tanya kat cda...xpew an pakai pink ngan kuning...hehe tapi aq suka lak warna campur2 macam 2..nice jew...


ok pic ayam penyet lak..sepatutnya senonoh jew pic mee 2 tapi aq dah serang awal2 bahan2 dia...yang 2 xabis sebab muak..gila banyak minyak kopt mee 2..2 ha dalam piring 2 aq buang sikit minyak mee 2....pic 2 balance yang aq xmakan..

cda ah yang paling berselera..lapor sangat kot..huhu licin jew nasi dia.hehe suka sangat2 tengok...kenyang terus...siap aq ase macam nak berebut makan ngan dia plak..

psss : KLIK AH NUFFNANG LAW SAYANG AQ...TQ

Saturday, 17 September 2011

.: maraton last week kelantan cameron kl pahang kelantan :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera

maraton last week punya aktiviti..haha dah malas2 an tiap2 hari bina lelemak uh meh aq ajak p maraton buang lemak korang ngan skroll ke bawah..bukan atas taw.!!!!

last week aq kena outstation..macam yang korang taw an ari 2 aq cakap nak out untuk tenangkan jiwa..hua hua aq tipu jew 2...aq kena outstation g kerja..kena iring student2 DIPLOMA KEJURUTERAAN PERTANIAN n student SIJIL KEJURUTERAAN PERTANIAN...







DPT 3 A...

depan balai bomba...masa nie baru jew nak keluar g makan...huhu malam 2 geng perempuan dapat tempat tidow yang xbest..huhu aq nie jadi pengiring student..ada juga pensyarah perempuan yang ikot..disebabkan student yang pergi 2 lebih kurang baya umur aq jew jadi kami 1 GENG..haha bila 1 geng maka mesti nak tidow skali n gosip2 pown skali..haha xkew gitu??


nie awek cun nie..orang johor..agak pendiam taw..tapi masok jew kami berdua..haha sebab dia xbanyak cakap tapi suka jalan2..aq lak banyak cakap n suka jalan2 juga.kira ok ah 2..sorang cakap sorang dengar,....


nie plak tikah..dia tua dari aq taw..tapi aq xpanggil pown dia kakak..sebab aq an toceng gila gila...hahaha xda ah..aq dah biasa xpgl dia kakak..kami kan geng..hehehe


nie ngan kelas SPT4B..geng nie best...gila2 gitu..


nie ah angkatan pengiring2 gugirl...yang tengah 2 single mingle ag taw..bru umor 29..but senyap sikit..huhu yang hujung ke kanan 2 ha HOT MAMA....baru 3bulan..gila2 ah ngan dia n hubby dia...suka2 tambah ag dia bawak DSLR..haha lagi aq suka berkepit ngan pasangan uh...


nie lak jejaka xboleh dingorat2..haha nie pensyarah n merangkap pengiring boboy...skali tengok dia macam senyap jew..but bila dia buka mulut pehh ase macam btol kew nie pensyarah aq dulu..haha tapi best r kerja 1 opis ngan dia...cool jew...



muka budak toceng minta kiss..eh2 bukan2 minta kasih sayang.,.hehehe


eh2 ada ag upanya..haha suka ati aq ah..blog aq jadi banyak pic aq..an an


jangan pandang muka aq ada stok ayu2 minta penampar nie xmencabar eh...see.......aq bawak bus 2..hahaha


nie kat ladang teh..tiap kali aq datang cinie aq xjalan jauh pown...paling jauh pown lepak toilet dia jew..haha sebab dari toilet 2 dah bleh tengok ladang teh...so apa jadahnya aq nak g guling2 nak turun n nak kena panjat balik nak naik...hoho simpan tenaga simpan lemak..hahaha



ok fine pic atas ngan bawah nie aq ase macam nak sakai sekor jew orang dalam pic nie...ada ke patut masa aq nak amik pic elok2 counter sampai 3 jew terus laju jew dorang santai masok skali..memula pic rosak disebabkan member aq 2..
dah 2 xpew ah nak amik ag skali tapi skalinya makin ramai lak yang serbu..hahaha sakai..siap posing jampi perot ag 2..



ok this time masa kami dah sampai KL..lepak kat THE MINES..memula ingat nak naik kapal 2 pusing...skalinya tiket 2 xda sapa nak sponser...terus bajet xyah ah nak isi perot...hahaha lapor...

nak juga aq sorang..hehehe


ok masa nie ngah makan kat SUSHI KING..lama kot aq xg dulu pown masa tingkatan 1 lau xsilap aq last aq g sushi king...skunk dah umo 20 tahun...lama xlama la kan tapi siap la kucing beranak pinak dulu sampai berpuluh2 keturunan...ha xkew gitu??




nie plak bajet ayu atas kerusi STARBUCK..haha padahal xbeli pown...


kami GENG 1 MALAYSIA..


nie muka happy masa nak bertolak g KLCC...ada pameran IGEM yang pasal pembuatan dari alam sekitar,,n segalanya tentang alam sekitar...

muka happy lagi segar bugar ag


skalinya otw 2 aq tdow..turun2 bus aq dah blur..terus badmood..hahaha xjadi nak iring student skalinya student yang iring aq...hahaha


mood dah ok dah dah boleh nak posing2...hahaha


posing ag...


haha masa nie sepatutnya aq ngan student ag..tapi tertiba pensyarah aq kol ajak g makan kat kedai mamak..aq lak apa ag hahaha kedai mamak eh ....xpenah ag aq tolak...kat kelantan susah nak makan kedai mamak n xsedap beb...terus jew aq meloloskan diri keluar dari KLCC n sesat dalam SURIA KLCC sampaikan ada polis yang bleh kenal muka aq dah...mana x nya aq pusing depan dorang empatpolohlapan kali..hehehe

last2 jumpa la..past kena bratur lak nak makan...xpew demi nasi kandar aq sanggup..makan makan makan last2 pensyarah aq nak belanja..haha nyesal lak xamik banyak lauk tadi..aq bajet kena bayar sendiri..huk huk encik2 next time nak ag boleh??


ok dah pas makan 2 aq g lepak jejalan dalam SURIA KLCC...sebab lambat kot nak tunggu student g pusing pameran..masa aq pollow dorang 2 baru jew 1 hall..ada ag brpa hall ag ntah..2 pown dah amik masa dekat sejam dalam 2..so kira la lama kew x...

dalam ronda2 skalinya MAC ada buat promosi untuk season baru..free tester mekup..hahaha aq ngan muka keringnya g tadah muka aq..padahal aq xpenah pown guna jenama MAC....hahaha dulu2 penah ah tapi aq pown xtaw ori kew x..aq mana ada duit nak beli mahal2...

nie ah rupa aq pas diconteng2...siap kelentong dorang aq pakai mascara dorang..padahal aq guna REVLON...hehe tapi banyak ah aq suh dia ajar aq itu ini....pakai 2 pakai nie..hehe last2 dah siap dia tanya aq nak amik yang mana 1..haha aq ngan muka kering cakap kejap eh nak g cash out...atm kat mana eh??
dah dia tunjuk kat tingkat atas..hehe aq apa ag pecut ah...larii......


SPT4B

HUHU  2 ah aktiviti aq last week...minggu nie pown berjalan ag..esok2 lak aq cerita..haha ampa xkan xtaw perangai aq..suka peram2...biar masam dah baru nak bawak keluar...haha sabar jew ah..

KLIK LA NUFF LAU SAYANG AQ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pencarian kowg