Blogger Backgrounds

.:pengunjung GADIS:.

About Me

My photo
dunia q bicara q....andai ada yang tersinggung sila bawa diri sendiri...tiada paksaan yntuk membaca malah untuk membuka blog picisan ini...bagi yang memahami alhamdulillah kata2 nasihat dari kalian xpenah ditolak..apa yang buruk datang dari diri q sendiri,mana yang bagus itu datangnya dari nya...

Pages

.:TABUNG OPERATION GADIS:.

.:kawan2 GADIS:.

Tuesday, 20 September 2011

.: tips kurus (bahagian perot) :.

cOretan gadis kepastian

assalamualaikum semua n salam sejahtera


dah baca entry sebelom nie??ada an aq janji nak share 4 bahagian perot plak kan..so hari nie aq tunaikan janji....

pic aq hujung tahun lepas dengan perot yang memboyot

waktu 2 saiz pinggang aq 38 hokey....2 pown dah sendat2 la juga..tengok paha aq 2..pakai seluar masa nie xdanya aq nak sibuk2 cari tali pinggang...memang muat2 xpayah oter2....

tapi aq atasi masalah perot aq 2 dengan


jeng jeng











  • aq behenti n kurangkan minum air sejuk....aq minum air suam..lau pergi kedai makan pown air suam juga aq minum..dulu masa memula dok keluar makan ngan kawan2 or dia sure dorang cakap "alahai air suam jew..kat rumah pown bleh minum"<--keji x dorang cakap..ye memang air suam kat umah pown boleh minum..so lantak aq la nak minum apa an...haha sorry aq keji balik..peduli jew apa yang dorang nak cakap..yang penting sihat n cantik..^_^
  • every day sebelom tidow or time aq free xda kerja aq akan buat sit ups at least dalam 30 kali...tapi jangan la korang terus push diri korang buat sampai banyak2....just slow2 jew..start dengan sikit2 dulu..

  • hokey untuk yang nie korang boleh letak tangan belakang kepala..tapi kalau rasa susah n xselesa korang boleh letakkan tangan korang kat dada..then cuba bangun slow2...n jaga nafas korang...
  • jangan mandi lepas korang makan..sebab nanti perot buncit...aq xtaw la betol kew x..tapi nie orang tua2 pesan...ye la kot...
  • jangan lupa amik sarapan..penting untuk perot taw...n amik makanan yang boleh tinggikan metabolisma korang...


then hasilnya pada diri aq adalah....





pinggang aq berjaya dikecikkan menjadi 28..aq berjaya kurangkan 10 saiz pinggan aq dengan amalan di atas...sikit jew pown...memang xakan nampak hasilnya terus macam 2....tapi kalau korang setia amalkan semua 2...insyaallah boleh tengok hasilnya....TEKAD 2 penting...

nanti aq kongsikan apa yang aq makan daily .....mana taw korang pown boleh cuba...sharing is caring..^_^

4 celoteh anda:

JIJI YU said...

uish..dasat la engko..ekeke

aanie said...

serius ni blh kecikkan perut?? alahai, pas ni kena betul2 tekad la buat sit up....

EvisuKyme said...

wah...cayalah dik....ko mmg mabeles..akak dulu sebelom kawen 39 kg ( kerempeng) skrg ni dh ank 2..adeh..sadis...57kg dik...kena ikut petua ko nih dik...tq dik..

gadis kepastian said...

cuba la akak..haha akak evisukyme tinggi brapa??kalau dah stabil bmi xyah kecikkan xpew..just maintain..lelaki pown kekadang suka jenis badan yang solit molik nie..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pencarian kowg